Op woensdag 1 mei organiseert het Zilvermuseum Sterckshof naar jaarlijkse gewoonte de Zilvermarkt. Dit jaar zijn we maar liefst aan de negende editie van dit topevenement toe.

Op woensdag 1 mei 2013 organiseert het Zilvermuseum Sterckshof in Deurne voor de negende keer op rij de Zilvermarkt. Ook dit jaar kan je er gezellig langs de kraampjes kuieren, zilveren objecten bewonderen 
of kopen, en kennismaken met binnen- en buitenlandse antiquairs,  boekhandelaars en edelsmeden.

De Zilvermarkt biedt uitsluitend kwaliteit zowel op het vlak van historisch als hedendaags zilver. Demonstraties zilver poetsen, graveren en ciseleren, rondleidingen achter de schermen, een stand van de 
vriendenvereniging, een aanbod aan cursussen edelsmeden, een wedstrijd en kinderanimatie maken het evenement compleet.

De Zilvermarkt is een unicum in Vlaanderen.
De markt vindt plaats in de Franse tuin van het museum. Gespecialiseerde antiekhandelaars bieden er kwaliteitszilver en kwalitatief hoogstaand verzilverd materiaal aan, aangevuld met juwelen.

Wie meer van hedendaags design houdt, vindt zijn gading bij de aanwezige edelsmeden en juweelontwerpers.

Ga je liever zelf aan de slag? Dat kan. Het museum en enkele scholen presenteren hun cursusaanbod edelsmeden, zowel voor beginners als voor gevorderden.

In het atelier van het museum kan je van 10 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 17 uur zilverpoetsdemonstraties volgen. Museumpersoneel toont hoe je best jouw zilver onderhoudt, welke technieken en middelen het meest e! ciënt zijn.

Er zijn exclusieve rondleidingen achter de schermen: je bezoekt het 
zilverdepot, de bibliotheek en het bijhorende magazijn van het museum.

Rondleidingen vinden plaats om 10.15 uur, 11 uur, 11.45 uur, 14 uur, 14.45 uur en 15.30 uur.

De heer Pierre Dôme van L’école d’armurerie Léon Mignon uit Luik etaleert de kunst van het minutieuze graveren en ciseleren van jachtwapens.
In de namiddag vindt ook de prijsuitreiking van de wedstrijd Win een zilveren juweel plaats. Zilversmid en juweelontwerpster Helena Schepens zal persoonlijk de zilveren ring aan de gelukkige winnaar overhandigen.


Voor de allerkleinsten voorzien we leuke kinderanimatie. Bij organisatie
De Feestreddertjes kunnen kinderen zich laten schminken tot mooie prinses of stoere ridder. Ook in het kader van de tentoonstelling 
‘Uitgelezen zilver’ bieden we een gezinsactiviteit aan: samen met Curieuze Neusje en de smARTbox kunnen kinderen het ABC van zilver ontdekken.

De Zilvermarkt valt samen met de laatste dag van de tentoonstelling ‘Uitgelezen zilver’. Kortom, 1 mei is het uitgelezen moment om deze veelzijdige expo te bezoeken. Aan de hand van historische en hedendaagse topstukken presenteert deze tentoonstelling het ABC van zilver.
Tijdens dit evenement is de permanente collectie deels toegankelijk. De museumcollectie presenteert een
boeiend overzicht van de Belgische edelsmeedkunst van de zestiende eeuw tot nu. Tal van zeldzame,
kostbare zilveren objecten zijn er te bewonderen.

Ook dit jaar zorgt het Zilvermuseum Sterckshof voor extra comfort. U kan uw auto achterlaten op de nabijgelegen parking van Colruyt (Ergo de Waellaan, 2100 Deurne) en meerijden met een van de shuttlebusjes.

Op de markt zelf is catering voorzien.
Openingsuren: 10u-17.30u.
Toegangsprijzen: € 6 / € 4 / € 1 / gratis
Zilvermuseum Sterckshof Provincie Antwerpen
Cornelissenlaan
2100 Deurne
T 32 (0)3 360 52 52
F 32 (0)3 360 52 53
info@zilvermuseum.be